Comunicat de la CECOT, la Cambra de Comerç de Terrassa i la Cambra de la Propietat

Us adjuntem aquí el comunicat íntegre de la CECOT, la Cambra de Comerç de Terrassa i la Cambra de la Propietat:

La Cambra de Comerç i Indústria, la Cambra de la Propietat Urbana i CECOT defensen el model de gestió público-privada

LES INSTITUCIONS ECONÒMIQUES I EMPRESARIALS TERRASSENQUES DEFENSEN UNA GESTIÓ MIXTA DEL SERVEI DE SUBMINISTRAMENT D’AIGUA I DEMANEN TENIR VEU EN EL PROCÉS PARTICIPATIU DE DEBAT

Les institucions terrassenques, que reclamen tenir veu en el procés participatiu, veuen precipitat adoptar un canvi de model de gestió sense garanties d’eficiència i eficàcia

Les institucions empresarials i ciutadanes alerten que prescindir de la capacitat tecnològica, especialització i coneixement d’un partner tecnològic professional pot comprometre la qualitat del servei, la seva regularitat i competitivitat vers les necessitats de les empreses i la societat en general

Per als representants empresarials i ciutadans, un model de gestió público-privada garantiria que s’evitin repercussions en l’encariment de les tarifes i exclouria increments en la fiscalitat municipal

Terrassa, 28 de setembre de 2016. La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, CECOT i la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca reclamen una presència activa en el procés participatiu de debat sobre el futur del model de gestió del servei de subministrament a la ciutat de Terrassa. Davant de la finalització del contracte de la concessió de la gestió del servei per part de Mina el proper desembre que, de fet, s’ajornarà fins al juny de 2017 després del període de pròrroga, i la decisió majoritària dels grups municipals de l’Ajuntament de Terrassa de rescindir l’acord per passar d’un model de gestió privat a un altre completament públic, els representants institucionals expressen la necessitat d’analitzar en profunditat els efectes del nou paradigma de gestió en termes d’eficiència i eficàcia.

El col·lectiu institucional advoca per la contribució de la iniciativa privada en la gestió de les activitats de caire econòmic i empresarial, especialment les que tenen un eminent component industrial i tecnològic, i defensa la via de col·laboració públicoprivada com una fórmula eficaç i eficient per a la prestació dels serveis públics. Les tres institucions, que defensen un model de gestió mixt basat en l’exercici de la màxima transparència, reclamen al mateix temps una anàlisi en profunditat dels efectes econòmics i socials del canvi de model en la gestió i els seus procediments per a un dels serveis públics més sensibles per evitar que comprometi la qualitat del servei, la seva regularitat i competitivitat vers les necessitats de les empreses, els ciutadans i la societat en general, i evitar repercussions en l’encariment de les tarifes o increments en la fiscalitat municipal que puguin ser adoptades per compensar el cost del servei.

Veu empresarial i institucional en el procés participatiu de debat

Les tres institucions, així com els gremis terrassencs de la construcció, del metall, del químic i del tèxtil, participaran en el procés participatiu impulsat per l’Ajuntament als efectes de fomentar el debat del model de gestió del servei de subministrament d’aigua a Terrassa, per defensar com a alternativa al model actual la fórmula de gestió mixta (público-privada). El col·lectiu advocarà la necessitat de gestionar el nou model basat en l’expertesa i el coneixement necessaris per assegurar l’eficiència i la productivitat en l’execució tècnica del servei públic de subministrament d’aigües. En aquesta línia les institucions valoren que té tot el sentit comptar la col·laboració de Mina com a empresa operadora que, després de 175 anys de trajectòria pot aportar les garanties que requereix el servei.

Un model de gestió pública no garanteix “per se” una millora en el nivell de qualitat i l’eficiència del servei i, en canvi, el debat que s’està generant sobre la privatització i la desprivatització de la gestió dels serveis públics i els beneficis que pot suposar la municipalització del servei mitjançant una societat municipal condueix a consolidar una percepció social per la qual, a priori, aquesta fórmula alternativa de gestió es correspon de forma inequívoca a un increment de l’eficiència i reducció de costos. Es per això, que les entitats econòmiques volen posar de manifest un debat que condueixi a posar en valor els resultats de la gestió desenvolupada per Mina fins ara i aprofundir de forma racional en la viabilitat d’un nou model de gestió completament públic.

L’aval de l’empresa mixta per a la gestió de serveis públics

La Cambra de Comerç i Indústria, CECOT i la Cambra de la Propietat manifesten, com alternativa a la situació actual, la idoneïtat de l’empresa mixta per a la gestió de serveis públics, amb la participació pública que vetlli pel bé públic i la participació empresarial que asseguri la gestió eficient del servei. En aquest sentit, les tres institucions destaquen la trajectòria de Mina com a proveïdor de reconeguda solvència, prestigi, coneixement i experiència i posen en valor la funció històrica desenvolupada per l’entitat a favor de la dinamització econòmica, empresarial i social de Terrassa i la seva comarca. El col·lectiu empresarial i ciutadà destaca la capacitat de Mina de desenvolupar un projecte d’alta complexitat tecnològica rigorós, viable, amb acreditat nivell tècnic i sanitari i apropiat per garantir un alt estàndard de qualitat del servei a les empreses i a la ciutadania, a un cost competitiu i assequible. Per aquest motiu, per a les tres institucions té molt sentit la proposta de continuïtat de Mina d’Aigües de Terrassa en la gestió del servei de subministrament d’Aigua de Terrassa.