Una nova app agilitza els treballs dels tècnics de Mina en el dia a dia

El departament d’Innovació i Tecnologies de Mina, Aigües de Terrassa ha desenvolupat una nova aplicació d’ús intern per a telèfons mòbils intel·ligents o smartphones amb l’objectiu de facilitar i agilitzar les gestions als tècnics sobre aquelles accions que es fan a la via, ja siguin avaries, revisions i fraus, entre d’altres.

Aquesta nova aplicació en substitueix una d’anterior, de l’any 2009, que en el seu moment va ser puntera però que actualment havia quedat obsoleta.

Segons explica la tècnica de Mina, Aigües de Terrassa, Rosa Pons, la idea ha estat “desenvolupar una app atractiva per a telèfons intel·ligents Android i una aplicació de serveis web”. Així, en la nova aplicació els avisos es mostren geoposicionats en el plànol del municipi i són visibles a través del Google Maps, on cada avís apareix ubicat amb una icona dins el mapa.

Pons destaca com l’aspecte “més important” desenvolupat pel grup multidisciplinar de Mina, Aigües de Terrassa l’haver “aconseguit que sigui una aplicació fàcil d’utilitzar, ja que quan es clica sobre cada icona, es despleguen les dades de l’avís, el nom i l’adreça del client, la tasca a realitzar, i tots els detalls que li calen al tècnic que ha de fer la intervenció”. Un cop s’acaba la feina, l’avís es tanca i tota la informació de la incidència queda actualitzada a la base de dades de Mina.

Pel que fa a l’aplicació amb serveis web, Pons explica que es tracta d’una app “que escolta les peticions als telèfons mòbils i els hi envia els recursos sol·licitats”. Hi ha dues peticions: una és la demanda dels avisos a fer, l’altra és la resposta dels avisos ja fets. “Aquest és un procés dinàmic” que al llarg de la jornada es va obrint i tancant, amb l’alerta de nous avisos i amb la finalització de la intervenció d’altres. “Aquestes dues peticions viatgen així constantment i simultàniament per poder completar el cicle i actualitzar les bases de dades de la companyia”, remarca Pons.

3G i GPS
Un altre avantatge d’aquesta nova aplicació és que es pot seguir treballant en llocs on no hi ha cobertura, donat que la transmissió de dades és en 3G i que es disposa de l’aplicació descarregada en el dispositiu. Així, quan es recupera la cobertura, “les  dades es sincronitzen i queden degudament actualitzades”, destaca.

L’ús de telèfons intel·ligents també aporta avantatges addicionals com la utilització del GPS per a la localització d’adreces; l’ús del flaix de la càmera com a llanterna per accedir a llocs amb poca o gens de llum, fer fotografies de situacions irregulars o d’accessos difícils i pujar-les al núvol per compartir-les de manera immediata amb els altres tècnics implicats. Amb l’enviament d’imatges també es facilita una més ràpida solució i s’evita, alhora, més desplaçaments.

La nova aplicació va tenir una molt bona acollida entre els tècnics de Mina, Aigües de Terrassa, perquè és molt fàcil d’usar i només va caldre un temps de formació curt, d’aproximadament una setmana. Pons també destaca que els clients de Mina també notaran els avantatges de la nova aplicació perquè “facilita les intervencions i les solucions aplicables”.

Aquesta avançada app va ser presentada per Mina, Aigües de Terrassa, a la 11a edició de la Jornada Tècnica de l’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya (ASAC), celebrada a Terrassa, el mes de novembre i que va reunir a més de 160 experts de la gestió de l’aigua.